Bögre András agrár -, vadászati - és természetvédelmi igazságügyi szakértő

Vadászati jog szakmai kérdései

Ismereteim különösen elmélyültek a vadgazdálkodáshoz kapcsolódó vadászati jog szakkérdéseiben, így -  a gyakoriakat sorolva - a vadászterület kialakítása, határvonala (ld. ábra), a  földtulajdonosok vadászati közössége, vadászati jog gyakorlása vagy hasznosítása, a vadászati jog haszonbérlete.

vadászterület határvonala

Vadgazdálkodás, vadászat, vadászbaleset, vad és gépjármű ütközése, vadászat és természetvédelem

Gyakorlott vagyok a vadgazdálkodás szakmai tervezése mindhárom szintjén, az élőhelyfejlesztés, a vadállománykezelés és a trófeabírálat szakmai kérdéseiben. A vadászat biztonságos rendje, a vadászbaleset, a vadászati hatóság eljárása, a jogosulatlan vadászat és lopás szakmai tartalma, a vad értékelése vadászati árjegyzék és vadgazdálkodási érték alapján, vadászati kár, vadban okozott kár, vad-gépjármű ütközés ügyekben kapok leggyakrabban kirendelést. Kompetenciám számos kapcsolódó területre is átvezet, így pl. a vadgazdálkodás-természetvédelem kapcsolata, szakhatósági állásfoglalások, a környezetvédelmi hatásvizsgálat kötelezettsége, környezetvédelmi engedély szerinti működés, védett állatfaj elejtése.

vadállomány szabályozás, selejtezés Országos Trófeabíráló Bizottság (OTB) nem szabványos autópálya védőkerítéslövedék gurulata, vadászbalesethelyi védett terület

Zárttéri vadtartás, állattenyésztés, mezőgazdasági kár

A zárttéri vadgazdálkodást tekintve az állattenyésztő agrármérnöki alapképzettségem jó alap volt a vadgazdálkodási szakmérnöki képzettséghez, amelyek után több éves üzemi tapasztalatot szereztem az apróvad zárttéri tartása, szabad területre való kibocsátása, a vadászterületen való továbbtartása, illetve vadászata terén.

Állattenyésző és növénytermesztő gyakorlatom alapján általános jellegű agrár kérdésekkel kapcsolatos kirendeléseknek is eleget teszek, ám ezek előtt előzetes megkeresést kérek a szakmai kompetencia áttekinéséhez.

Keresés a weblapon:

További információért keressen.

Közösségi média:

Ha a honlap, vagy a szakértői munkám elnyerte a tetszését, támogasson:

    Facebook márkaoldalamon.