<

Bögre András agrár -, vadászati - és természetvédelmi igazságügyi szakértő

Pályám áttekintése

Első vadászigazolványomat 1976-ban állították ki, mely óta a sportvadász státusom folyamatos, a vadászatot gyakorlom. 1981-ben, Gödöllőn a GATE állattenyésztő szakirányán szereztem okleveles agrármérnök, majd – ugyanott – 1986-ban okleveles vadgazdálkodási szakmérnök diplomát. Mérnöki termelési tapasztalatom mintegy 14 év, amely vadbiológus kutató, majd vadkereskedő -, fővadász és több termelő üzemben töltött szakmai vezetői munkakörökből adódik össze. A '90-es évektől bekapcsolódtam a vadászati ágazat reformkoncepciójának kialakításába és 1994-től köztisztviselőként a szakágazat irányításába is. 2006-ig a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Vadászati Osztályán láttam el a vadászati igazgatás különböző feladatait. 2008. január 03-tól voltam főállású egyéni - szakértő - vállalkozó. 2020. december közepétől a szakértői tevékenységemet nyugdíj mellett, a kisadózást választó nyugdíjas egyéni vállalkozói formában folytatom. A szaktudásomat és tapasztalataimat szakértői -, illetve más engedélyezett szakmai tevékenységeimben hasznosítom, gyarapítom.

Részletes önéletrajzom itt  pdf formában megnyitható.


Kapcsolattartásom elektronikus!

Kirendelőim megkeresését (ügyfélkapu): BogreA@vadasz-szakerto.hu hivatalos elektronikus elérhetőségemre várom. Hivatalos levelezésemet mindig saját iktatószám alatt, az Ügyfélkapu Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatásában azonosítva, azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítéssel (ÁVDH) bonyolítom, a partner oldalán biztosított hiteles elektronikus csatornák, így az általános nyomtatványkitöltő program (ÁNYK), e-PER vagy az e-Papír alkalmazások valamelyikének igénybevételével. Tájékozódó kérdéseket azonban bármely elérhetőségemen, e-mailben, itt a weblapomon vagy a közösségi felületemen is fogadok. Minden megkeresésre válaszolok!

Díjjegyzékem felépítése

Szakértői díjazásomat – a hivatalból folyó eljárásba történő kirendelést kivéve – egyénileg, a mindenkori jogszabályban rögzített általános szakértői munkadíj 150 %-át alapul véve, de egyebekben a hivatkozott rendeletben, a díj számítására előírt rendet követve alakítom ki.

A kirendelés vagy megbízás kapcsán felmerülő nagyobb készpénzkiadást előzetesen egyeztetem, majd a díjjegyzékemben és a számlámban"Igazolt, bevételnek nem minősülő kötségtérítés" címén áthárítom.

2016. évben az igazságügyi szakértőkről meghozott új 2016. évi XXIX. törvény bvezette a kamarai költségátalányt, amelynek összege jelenleg díjjegyzékenként 1000 Ft. A kamarai költségátalány nem része a szakértő bevételének, azt a szakértő negyedévente befizeti vagy átutalja a Kamarának.

Fentek alapján a szakértői díj címen beszedni vagy engedélyeztetni kívánt összegnek a szakértőt megillető munkadíj és költségtérítés felett külön a kamarai költségátalányt is fedeznie kell. A letét egy példája ilyen lehet: 125 eFt szakértői munkadíj + 4 eFt költségtérítés + 1 eFt kamarai költségátalány = 130 eFt, amelyet a kirendelés előtt letétbe szükséges helyezni.

Tobábbi általános információkat a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara honlapján és az ott összegyűjtött szakértőkre vonatkozó jogszabályokban találhat: https://miszk.hu/index.php/tudastar/torvenyek.

Számlázási információk

Számlámat (2021. elejétől) az OTP Bank Nyrt-nél (1051 Budapest, Nádor utca 16.) vezetem, amely:

11773425-05791635-00000000

E.V. nyilvántartási számom:  14771085. Vállalkozói adószámom: 65300497-1-33. A díjamat - alanyi mentességem okán - forgalmi adó nem terheli, a számlámon ÁFA-t nem számítok fel. Számláimat 2020. júliusától csak elektronikusan állítom ki, 2021. februárjától az OTP Bank szolgáltatásához kapcsolódóan, az  OTP eBiz online számlázó Digitális Pénzügyi Asszisztens felületén. A számlát a rendszer - a lezárásakor - elsődlegesen a vevő hivatalos vagy ehhez megadott e-mail címére továbbítja! Kirendelő jelzésére, egyeztetés alapján a hiteles, időbélyegzett elektronikus számlát az ügyfélkapumból az e-ügyintézési szolgáltatás valamelyik felületén, e-papíron, más esetben az általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK) megfelelő űrlapjához csatolva vagy - kivételesen - kinyomtatva, papír alapon is megküldöm.

Amennyiben a fentiekről, vagy a szakértői munkám bármely más részletéről kérdése merülne fel, hívjon, keressen bizalommal.

Keresés a weblapon:

További információért keressen.

Közösségi média:

Ha a honlap, vagy a szakértői munkám elnyerte a tetszését, támogasson:

    Facebook márkaoldalamon.